Καυτανζόγλειο - Αρχική Σελίδα

Σημαντικές στιγμές στο Καυτανζόγλειο σταδιο

27 Οκτωβρίου 1960
Εγκαίνια του σταδίου από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.
6 Νοεμβρίου 1960
Ο πρώτος επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας που έγινε στο Καυτανζόγλειο ήταν η αναμέτρηση Ηρακλή – Θερμαϊκού Θέρμης, για το ελληνικό πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας. Ο αγώνας έληξε με νίκη του Ηρακλή, με σκορ 2-1, ενώ ο Πλαστήρας Ξυλάς ήταν αυτός που σκόραρε πρώτος στο νεότευκτο στάδιο.
26 Οκτωβρίου 1961
Ο πρώτος διεθνής αγώνας που διεξήχθηκε στο στάδιο, ανάμεσα στον Ηρακλή και τη Μικτή Βοϊβοντίνας, που έληξε με σκορ 2-1. Για τις ανάγκες των μεταδόσεων των ευρωπαϊκών αγώνων, τοποθετήθηκαν προβολείς που το Σεπτέμβριο του 1963 εγκαινιάσθηκαν στον αγώνα Ηρακλής – Σαραγόσα. Ως το ποιο σύγχρονο στάδιο της Θεσσαλονίκης, το Καυτανζόγλειο φιλοξένισε και τις υπόλοιπες ομάδες τις πόλης στους ευρωπαϊκούς τους αγώνες. Έτσι ο ’ρης αγωνίστηκε εδώ ενάντια στην Ρόμα (με σκορ 0-0) και ενάντια στην Τσέλσι (με σκορ 1-1 και παρουσία 42.103 θεατών) ενώ ο ΠΑΟΚ σημείωσε στο Καυτανζόγλειο την πρώτη του διεθνή νίκη ενάντια στη Βίνερ με σκορ 2-1.
16 Οκτωβρίου 1966
Ο πρώτος αγώνας της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Καυτανζόγλειο. Αντιμετώπισε την Εθνική ομάδα της Φινλανδίας για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών. Ο αγώνας έληξε με νίκη της Ελληνικής Εθνικής ομάδας με σκορ 2-1.
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 1966
Θεσσαλονίκη (Καυτανζόγλειο Στάδιο)
Ελλάδα-Φινλανδία 2-1
Προκρι΅ατικά Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης 1968
Ελλάδα: Οικονο΅όπουλος, Βασιλείου, Σκρέκης, Μπαλόπουλος, Σούρπης, Δο΅άζος, Σκευοφύλαξ, Χάιτας, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου (αρχηγός), Δέδες
Προπονητής: Πάνος Μάρκοβιτς
Φινλανδία: Νέσ΅αν - Μάκε΅παρ, Καπέρβα, Μίλια, Καουτούνεν, Σιρενβάρα, Πελτόν, Μακάλα, Τόλεν, Μάικο, Λάινε
Διαιτητής: Βάνερς (Τσεχοσλοβακία)
Σκόρερς: 39΄, 86΄ Αλεξιάδης, 57΄ Μάκε΅παρ
Θεατές: 28.000
15 Οκτωβρίου 1969
Αγώνας της Εθνικής Ελλάδος με την αντίστοιχη της Ελβετίας στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1970. Ήταν η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση αγώνα της Εθνικής με εκφωνητή μία θρυλική φωνή των ελληνικών γηπέδων, τον Γιάννη Διακογιάννη. Ο αγώνας έληξε με νίκη της Εθνικής Ελλάδος με σκορ 4-1.
Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 1969
Θεσσαλονίκη (Καυτανζόγλειο Στάδιο)
Ελλάδα-Ελβετία 4-1
Προκρι΅ατικά Παγκοσ΅ίου Κυπέλλου 1970
Οι φίλοι της Εθνικής Ο΅άδας δη΅ιούργησαν εκπληκτική ατ΅όσφαιρα στο παιχνίδι ΅ε την Ελβετία στο Καυτανζόγλειο και βοήθησαν το αντιπροσωπευτικό συγκρότη΅α να φτάσει σε ΅ια εντυπωσιακή νίκη ΅ε 4-1
Ελλάδα: Οικονο΅όπουλος, Γκαϊτατζής, Σπυρίδων, Αρ. Κα΅άρας, Σταθόπουλος, Δο΅άζος, Χάιτας, Κούδας, Σιδέρης (αρχηγός) (80΄Δέδες), Παπαϊωάννου, Μποτίνος (70΄Σαράφης)
Προπονητής: Λάκης Πετρόπουλος
Ελβετία: Πρόσπερι, Ρα΅σέγιερ, Μισό, Περούντ, Τακέλα, Όντερ΅αντ, Ζαντιπέ (46΄ Βέι΅πελ), Κουν, Κούνζλι, Μπλέτζερ, Βεγκέρ (46΄Βιγιε΅ιέ)
Διαιτητής: Πάουλ (Αυστρία)
Σκόρερς: 32΄ Κούδας, 39΄, 49΄ Μποτίνος, 42΄ Σιδέρης, 77΄Κούντζλι
Θεατές: 48.000
24 Ιανουαρίου 1971
Ρεκόρ εισιτηρίων για αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος σημειώνεται στον αγώνα Ηρακλή - Παναθηναϊκού, που έληξε με νίκη του Ηρακλή με 1-0. Κόπηκαν 45.634 εισιτήρια, ρεκόρ που κράτησε για πάνω από 10 χρόνια και που δεν καταρρίφθηκε από κανένα άλλο γήπεδο, πέρα από αυτό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Καλογρέζας (ΟΑΚΑ).
16 Μαΐου 1973
Τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης ανάμεσα στην Ιταλική Milan και την Αγγλική Leeds United. Ήταν ο πρώτος τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης που ανατέθηκε στην Ελλάδα, αφού το Καυτανζόγλειο πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις λειτουργικότητας και ασφάλειας. Ο αγώνας έληξε 1-0 και η Milan στέφτηκε Κυπελλούχος Ευρώπης.
28 Ιουνίου 1991
Ξεκινούν οι 11οι Μεσογειακοί Αγώνες. Οι αγώνες διεξάγονται σε 6 ελληνικές πόλεις. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης διεξάγονται στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και στο Palais des Sports. Συνολικά λαμβάνουν μέρος 3.500 αθλητές που αγωνίστηκαν σε 23 αθλήματα.
14 Δεκεμβρίου 1999
Φιλικός αγώνας της Ελληνικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Γκάνας. Ο αγώνας έγινε για να τιμηθεί μία από τις σημαντικότερες μορφές του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Βασίλης Χατζηπαναγής, που αν και από χρόνια είχε εγκαταλείψει τα γήπεδα, αγωνίστηκε στην αρχική ενδεκάδα. Ο Βασίλης Χατζηπαναγής, γνωστός και με το προσωνύμιο «ο Νουρέγιεφ των γηπέδων» από το όνομα του διάσημου Ρώσου χορευτή, ως μέλος της ομάδας του Ηρακλή, είχε στο παρελθόν ξεσηκώσει δεκάδες φορές το Καυτανζόγλειο και τους θεατές του, με τις χορευτικές του τρίπλες και τις αριστοτεχνικές του ενέργειες.
Τρίτη 14 Δεκε΅βρίου 1999
Θεσσαλονίκη (Καυτανζόγλειο Στάδιο)
Ελλάδα–Γκάνα 1-1, Φιλικός
Ελλάδα: Ελευθερόπουλος (59΄ Κατεριανάκης), Μαυρογενίδης, Βενετίδης, Α΅ανατίδης, Ουζουνίδης (64΄ ’ντζας), Ντα΅πίζας, Στολτίδης (69΄ Κούτσης), Γ. Χ. Γεωργιάδης (78΄ Π. Κωνσταντινίδης), Κυπαρίσσης, ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ (21΄ Φραντζέσκος), Τσάρτας (46΄ Πουρσανίδης)
Προπονητής: Βασίλης Δανιήλ
Γκάνα: Κίνγκστον, Ονούσου, Κουφούρ (31΄ Μπένσον), Νέτεϊ, Μπαΐντου, Α΅πονσά, ’κουνορ (57΄ Αντά΅ου), Έινφουλ (85΄ Μποάτενγκ), Έινβ (58΄ Οχένε), Τζόνσον, Οφορίγκουε (70΄ Α΅πάα)
Σκόρερς: 13΄ Κυπαρίσσης, 41΄ ’κουνορ
Διαιτητής: Αρτούρ Ι΅πανέθ (Ισπανία)

* Ο ΅εγάλος άσος Βασίλης Χατζηπαναγής αγωνίστηκε στο παιχνίδι τι΅ής ένεκεν, έχοντας βέβαια αποχωρήσει -χρόνια πριν- από την ενεργό δράση.
11 Αυγούστου 2004
Ολυμπιακοί Αγώνες. Η πρώτη αθλητική αναμέτρηση των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 γίνεται στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, όπου φιλοξενήθηκαν 12 αγώνες ποδοσφαίρου, της προκριματικής, προημιτελικής και ημιτελικής φάσης καθώς και ο αγώνας για την τρίτη θέση των ανδρών.

Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας των Ολυμπιακών αγώνων, μεταξύ των ολυμπιακών ομάδων Ελλάδας και Νότιας Κορέας έγινε στις 11 Αυγούστου 2004, 2 μέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αγώνας έγινε στο κατάμεστο Καυτανζόγλειο, στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου του Ολυμπιακού τουρνουά και έληξε ισόπαλος 2-2.
’ποψη από τις κερκύδες του Σταδίου, κατά την διάρκεια του αγώνα Εθνικών ομάδων Ελλάδας-Ελβετίας, 1969

Ο φωτεινός πίνακας του Σταδίου, κατά την διάρκεια πανελλήνιων αγώνων

Το πρόγραμμα αγώνα, του τελικού Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης.

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής, στον φιλικό αγώνα της Εθνικής που έγινε προς τιμή του.

Ολυμπιακοί αγώνες
"Αθήνα 2004"
Kaftanzoglio Stadium